Herstelling pelletkachels

Een pelletkachel is veel milieuvriendelijker dan een traditionele houthaard. Dat komt voornamelijk door het gebruik van de pellets zelf. Deze brandstof is gemaakt van samengeperst houtafval en heeft bij verbranding een erg hoog rendement. Zo blijft er na de verbranding van onze hoogwaardige Cogra-pellets minder dan 0,5% van de oorspronkelijke pellet over in de vorm van assen. En zelfs die resterende as hoeft niet verloren te gaan, want u kunt hem als compost gebruiken in de tuin.

Een pelletkachel gebruikt dus een neutrale brandstof, maar is bovendien een gesloten verbrandingssysteem. Indien uw kachel door een vakkundige werd geïnstalleerd, is er dus geen risico op CO-vergiftiging. Daarnaast voorkomt een pelletkachel dat er na de verbranding assen en stof in het huis rondslingeren.

Met een rendement van meer dan 90% is een pelletkachel op relatief korte termijn ook nog eens voordeliger voor de portemonnee dan een traditionele haard. Beschouw het als een investering die zich na een paar jaar volledig heeft terugbetaald.

Hebt u een probleem met uw pelletkachel? Pellet kachel west staat in voor uw herstelling pelletkachels!

herstelling pelletkachels

Functies van een pelletkachel

Bovenaan is er een voorraadtank die met pellets opgevuld kan worden. De transportschroef zorgt ervoor dat de houtpellets automatisch gedoseerd worden in het voorraadvat en naar het branderkorfje worden getransporteerd. Met een vol reservoir komt u met onze compacte toestellen ongeveer een halve dag toe, en onze grotere modellen kunnen zelfs meer dan een volledige dag branden.

Het bedieningspaneel maakt het voor de gebruiker mogelijk om een aantal instellingen van de pelletkachel te regelen, zoals het gewenste vermogen dat het toestel ontwikkelt. Een ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat u niet zelf voortdurend het vermogen moet bijstellen. De kachel schakelt automatisch naar een lagere vermogensstand tot de temperatuur weer te laag wordt. De chronothermostaat zorgt er dan weer voor dat de kachel zelfstandig in- en uitschakelt op voorgeprogrammeerde tijdstippen indien u dat wenst.

Tenslotte waken de ingebouwde veiligheidsthermostaat en prestostaat over de veiligheid van de kachel. Uw kachel schakelt automatisch uit bij een te hoge temperatuur, indien het deurtje voor langere tijd openstaat, of als er omwille van een verstopping te veel tegendruk in de schouw is. Reken ook op de expertise van Pellet kachels west voor uw herstelling pelletkachels!

Wij zijn actief in de volgende regio’s

West-VlaanderenOost-VlaanderenBeernemBlankenbergeBruggeDammeJabbekeKnokke-HeistOostkampTorhoutZedelgemZuienkerkeBredeneDe HaanGistelIchtegemMiddelkerkeOostendeOudenburgHoogledeIngelmunsterIzegemLedegemLichterveldeMoorsledeRoeselareStadenAlveringemDe PanneKoksijdeNieuwpoortVeurneAssenedeEekloKaprijkeMaldegemSint-LaureinsZelzateAalterDeinzede PinteDestelbergenGavereGentKnesselareLovendegemMelleMerelbekeNeveleSint-Martens-LatemNazareth

Vraag vandaag nog uw offerte aan!

Vul zo volledig mogelijk het offerte-formulier in! Wij nemen zo snel mogelijk contact op met u. Wij komen u ook graag ter plaatse u adviseren, zodoende kunnen wij u een correcte prijs garanderen.