Pellets Gold GROEN

Gold GROEN bevat vooral naaldhout met DIN+ certificering. Deze soort wordt aangeraden bij bepaalde merken van pelletkachels. Het hangt dus af van uw pelletkachel, welke pellets u best gebruikt.

Prijzen: 9,30€/15kg en per pallet €605/pallet van 65 zakken.

Pellet drive- in gesloten

UITVERKOCHT

Wachttijd ca. 3 weken.

Pellets van Gold

‘MENGELING VAN HARDHOUT ALS EIK EN BEUK, SAMEN MET NAALDHOUT MET DIN+ CERTIFICERING.

Intense warmteafgifte verzekerd.

Oorsprong biomassa Benelux

Vocht< 10%
As< 0,7%
Calorische waarde19 MJ/kg
Doorsnede6mm
Lengte3,15 mm < L < 40 mm
Gehalte aan fijne fractie in verkooppunten<2%
Mechanische weerstand97,5%

Met deze verklaren we dat deze hout pellets in overeenstemming zijn met de eisen van het koninklijk besluit van 5 april 2011 tot bepaling van de eisen waaraan hout pellets moeten voldoen om gebruikt te worden als brandstof voor niet-industriële verwarmingstoestellen.

Tijdelijk niet beschikbaar

Pellets van Elite blauw (Alternatief voor Gold rood)

MENGELING VAN HARDHOUT ALS EIK EN BEUK, SAMEN MET NAALDHOUT MET DIN+ CERTIFICERING

De Elite pellets worden geperst onder zéér hoge druk van 100 % zuiver onbewerkt hout .
Het soortelijk gewicht van pellets schommelt rond de 650 kg/m3.
De pellets hebben een diameter van ongeveer 6 mm en een lengte van gemiddeld 15- 30 mm.
de pellets hebben een vochtigheidsgraad van minder dan 7%, bijzonder droog dus, geen verloren energie.
ze hebben een goeie verbranding en geven slechts een asrest van 0.4%.
en tevens hebben de pellets een hoge stookwaarde van 5,1 kWh/kg, voor normaal gedroogd brandhout bedraagt dit ongeveer 4 kWh/kg.
de Elite pellets zijn sedert Mei 2015 officieel EN Plus A1 gekeurd onder EN Plus ID N° BE303
De kwaliteit van de pellets wordt gewaarborgd door regelmatig controles op vochtgehalte, dichtheid, sulfaten en chlorides.

Prijzen: €9/15kg en per pallet €590,-/pallet.

Pellets van Cogra: een milieuvriendelijke brandstof

Houtpellets die gebruikt worden om een pelletkachel aan te drijven, zijn doorgaans vervaardigd uit samengeperst houtafval, zoals houtschilfers die in een zagerij worden gerecupereerd. Maar er bestaan verschillende merken en soorten: de ene pellet is de andere niet.
Bij Pelletkachels West zochten we al een tijdje naar de pelletsoort met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. We waren gecharmeerd door het verhaal van het bedrijf Cogra, dat gebaseerd is in Zuid-Frankrijk en duidelijk milieubewust werkt. Ze gebruiken niet zomaar afval, maar vervaardigden hoogwaardige pellets met behulp van hardhout uit de meubelindustrie. Hun producten worden gewonnen uit naaldhout van dennen en sparren.
Dankzij hun expertise en meer dan 30 jaar ervaring kunnen ze een efficiënte brandstof afleveren die streng gecontroleerd is en ruimschoots aan alle normen voldoet. Hun houtpellets geven heel veel warmte af en houden de asresten tot een minimum. Doordat Cogra hardhout voor zijn pellets gebruikt, branden hun producten voor 98,7% op. Dit betekent dat uw verbruik lager zal liggen dan bij de gemiddelde pellet, dat uw rendement net als de duurzaamheid van uw pelletkachel zal verhogen, en dat u efficiënt en CO-neutraal zal kunnen verwarmen.

Hoe en waar kunt u Cogra-pellets aanschaffen?

De pellets van Cogra zijn te koop in losse zakken van 15 kilogram, of per pallet. Door het kleine volume van de pellets zijn ze makkelijk op te bergen. Omdat Cogra-pellets niet altijd verkrijgbaar is, zochten we naar een alternatief en kwamen we uit bij de Gold pellets. Hun pellets zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

U kunt van dinsdag tot zaterdag van 13u tot 18u terecht in onze toonzaal om uw pellets op te halen. Het is (enkel op zaterdag) ook mogelijk om ineens een pallet aan te kopen.
Tijdelijk Niet beschikbaar

Kom snel langs bij Pelletkachels West voor professioneel advies!

U kunt tijdens onze openingsuren pellets komen afhalen in onze pellet DRIVE-IN waar Sebastiaan u zal helpen kiezen naar de juiste soort pellets

Vraag vandaag nog uw offerte aan!

Vul zo volledig mogelijk het offerte-formulier in! Wij nemen zo snel mogelijk contact op met u. Wij komen u ook graag ter plaatse u adviseren, zodoende kunnen wij u een correcte prijs garanderen.